ADANA / SEYHAN - ŞEHİT MAHMUT YEŞİLÇAM ORTAOKULU

Şbt

Psikoterapits/Aile Eğitim Danışmanı Adnan KALKAN Tarafından 15.02.2018  Perşembe Günü Saat:14:30 da Başarılı Çocuk Eğitiminde Ailenin Rolü Konulu Seminer Verilecektir.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Uluslararası Bilim Olimpiyatları Proje Yarışması

Ock

Ortaöğretim Genel Müdürlüğünden alınan ilgi yazıda, Çanakkale Eceabat İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün, son katılım tarihi 16 Şubat 2018 olmak üzere Türkiye geneli resmî/özel tüm ortaokul 8. sınıf ile lise ve dengi okul öğrencilerine yönelik; öğrencilerin Çanakkale ruhunu diri tutabilmek, millî ve manevi değerlerimizi özümsemesini sağlamak amacıyla ekli şartname esasları doğrultusunda Çanakkale Şehitlerine Özlem ve Vuslat konulu "Deneme Yarışması" düzenleyecektir.

Duyurusuna http://yegitek.meb.gov.tr/www/yarisma-duyurulari/kategori/18 linkinden  ulaşılabilecek olan söz konusu yarışmanın; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Millî Eğitim Temel Kanunu ile Türk Millî Eğitiminin genel amaçlarına uygun olarak yürürlükte olan tüm yasal düzenlemelerde belirtilen hüküm, esas ve amaçlara aykırılık teşkil etmeyecek şekilde, denetimleri ilgili okul, ilçe/il millî eğitim müdürlükleri tarafından gerçekleştirilmek üzere, derslerin aksatılmaması kaydıyla gönüllülük esasına göre yapılması gerekmektedir.

Ock

12/01/2018 Cuma Günü Saat 10:00 da Okulumuz Öğrencilerine "Sağlıklı Yaşam" Konusunda Okul Rehber Öğretmenimiz Hakan Karadağlı Tarafından Eğitim Düzenlenecektir.

Ock

Artık veliler öğrencilerinin durumlarını SMS ile de rahatça takip edebilecekler.

MEB Mobil Bilgi Servisi ile tüm öğrenci ve öğrenci velileri e-Okul yönetim sisteminde yer alan öğrenci bilgilerine SMS ile de ulaşabilecekler. Servise üye olanlar;

• Devamsızlık Bilgileri
  • Sınav Sonuç Bilgileri,
  • Sınav Tarihleri,
  • Karne Notları,
  • Diploma Notu,
  • Proje Bilgileri,
  • Kayıt Alınması / Silinmesi Bilgisi,
  • Nakil Bilgisi,
  • Vb.

Öğrenci bilgilerini mobil ortamdan SMS ile OTOMATİK olarak alabilecekler. Bunun için üye olmanız yeterli.

Servise üye olmak için: ÖĞRENCİ TC KİMLİK NUMARASINI yaz 8383’e gönder.

Dilerseniz 7/24 sorgulama yaparak aşağıda yer alan öğrenci bilgilerine SMS ile ulaşabilirsiniz.

SORGULAMA KOMUTLARI

e-Okul da DEVAMSIZLIK durumu sorgulanmak istendiğinde kullanılan sorgulama komutu. DEVAM boşlukTCKN
e-Okul da SINAV TARİHLERİ sorgulanmak istendiğinde kullanılan sorgulama komutu. SINAVTARIHboşluk TCKN
e-Okul da SINAV SONUÇ bilgisi sorgulanmak istendiğinde kullanılan sorgulama komutu. SINAVNOTboşluk TCKN
e-Okul da derslerde verilen PROJE ÖDEVİ ve teslim bilgileri sorgulanmak istendiğinde kullanılan sorgulama komutu. PROJE boşlukTCKN
e-Okul da KARNE NOTU sorgulanmak istendiğinde kullanılan sorgulama komutu KARNE boşlukTCKN
e-Okul da DİPLOMA NOTU sorgulanmak istendiğinde kullanılan sorgulama komut DIPLOMAboşluk TCKN

Ock

“Öğretmen” konulu 4. EBA Kadraj Yarışması’nın başvuruları 10 Ocak-2 Nisan 2018 tarihleri arasındadır.  Yarışma Türkiye genelindeki Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm resmi ve özel okullardaki öğretmen ve lise öğrencilerini kapsamaktadır.

Ock

Taşköprü ve Büyüksaat Lions Kulüpleri Tarafından Donatılan Anasinifları 10.09.2017 Çarşamba Günü Saat 10.00´da Açılacaktır.

Ock

Hayat Boyu Öğrenme Portalı www.hbo.gov.tr adresinde yayına sunuldu. T.C. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) HAyat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından şu açıklama yapıldı:

"Kendini geliştirmek, yeni bir meslek veya beceri edinmek isteyen vatandaşlarımızın hayat boyu öğrenme faaliyetlerine tek noktadan erişimlerine imkân sağlayan Hayat Boyu Öğrenme Portalı ile bireyler öğrenme fırsatlarının yanı sıra İŞKUR tarafından sunulan istihdam fırsatlarından da haberdar olabileceklerdir.

Hayat Boyu Öğrenme Portalı www.hbo.gov.tr adresinde yayına sunulmuş olup, portalda halk eğitimi merkezleri tarafından sunulan her yaş grubuna yönelik 3000´den fazla ücretsiz kurs ve eğitim programı, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile rehberlik alınabilecek her tür kurum bilgleri yer almaktadır.

Bunların yanı sıra çağın gereksinimi olan uzaktan öğrenmeye olanak sağlayan e-öğrenme içerikleri, HBÖ TV altında yayınlanmış olup her geçen gün yeni içerikler de söz konusu Portal´a eklenmektedir."

Takdir,Teşekkür ve Onur Belgeleri

Ock

Okulumuzda 11/01/2017 Tarihinde Teknoloji Tasarım Sergisi Açılacaktır.Tüm Öğretmen Öğrenci ve Velilerimiz Davetlidir