ADANA / SEYHAN - ŞEHİT MAHMUT YEŞİLÇAM ORTAOKULU

ŞEHİT MAHMUT YEŞİLÇAM İLKOKULU-ORTAOKULU

2009  yılında eğitim öğretime başlayan okulumuz Sarıhamzalı mahallesi Mahallesinde bulunan 4 eğitim kurumundan biridir.Okulumuz adını mahallemizin ileri gelenlerinden Tahir YEŞİLÇAM'ın küçük oğlu Mahmut Yeşilçam'ın 26 Nisan 2006 tarihinde Tunceli ilinde vatani görevini yerine getirirken şehit olmasından dolayı; okulumuza Şehidimizin adı olan MAHMUT YEŞİLÇAM verilmiştir.

Okulumuz 2012 yılına kadar ilköğretim okulu olarak hizmet vemiş olup; bu tarihten sonra ilkokul olarak devam etmiştir.Mahallemizde 2adet temel eğitim kurumu olmasından dolayı ve birbirlerine uzak oldukları için  mahalle halkının yoğun talebi üzerine tekrar bir dönüşüm yapılarak ilkokul ve ortaokul bir arada eğitim vermeye 02/12/2013 tarihinden itibaren devam etmiştir.

Okulumuzda ortaokul sabahçı, ilkokulumuz öğlenci ve anasınıflarımız ilkokul bünyesinde sabahçı ve öğlenci olarak eğitim vermektedir.

Yayın: 01.02.2022 - Güncelleme: 21.02.2024 09:27 - Görüntülenme: 481